Winners List & Answers of HOW MUCH DO YOU KNOW ABOUT CHENGDU

Authors: Go Chengdu

2020-01-16

Congratulations! We’re pleased to inform you that you have won the award in “Prize-winning Quiz: HOW MUCH DO YOU KNOW ABOUT CHENGDU”, and thank you for your participation.
>>>Winners List:
First Prize Winners (3):
忧郁王子 25903711@qq.com
雪怪溜溜不会溜 shuyinwing@qq.com
杨超越到处 littlejianjian@foxmail.com
Second Prize Winners (5):
AllenIversonChina 2019775849@qq.com
Tomorrow 156373245@qq.com
小胖妞 sccdwl@foxmail.com
周周 1346808893@qq.com
YiXiang7 11118020@zju.edu.cn
Third Prize Winners (10):
Lx 308 pigeut 13158805130@163.com
Dgd dgfg@gfff.com
crescent crescent@163.com
孙小胖 sunyang@dailyinnovation.biz
anqi 924178051@qq.com
崔珉豪 ly68158311@163.com
熊猫不是猫 396896978@qq.com
大大鑫 yuxin3@sc.cofcoko.com
Frank 1061844809@qq.com
Zhong Ying xiaobaizhong@163.com
Lucky Prize Winners (30):
Gt fuf@hjh.com
Laby 8734281678@qq.com
Jessica 64351321646@qq.com
Rainbow 272068141@qq.com
Niki 8768467867@qq.com
Cathy 106167381@qq.com
大狗大狗呆 332580059@qq.com
Rainbow rainbow@onemilk.org
Sorry迪丽热巴 1765782171@qq.com
张张 282264535@qq.com
小可爱 493863563@qq.com
姜干仙儿 365727539@qq.com
我吉良吉影只想做个普通的上班族 zhengzhou0612@qq.com
西域西域逗 365133806@qq.com
岛先生 hahatony@qq.com
刀舟隔壁 1051713080@qq.com
路路 823662631@qq.com
来了成都就走不脱 zhoushuyang@digisky.com
Chat 120599504@qq.com
飞天玄火 1841785858@qq.com
苏东坡 anthoniosbr@gmail.com
Reagan 442103468@qq.com
君莫笑 alick19891210@sina.com
瓶子 544376493@qq.com
Oli 870476894@qq.com
Tom 2455007821@qq.com
Sita shah shahsita@outlook.com
Louis antiartlouis@gmail.com
Xuan lapinfeex@hotmail.com
Phil philhobbs@hotmail.com
The winners will get the email with the title of "You are the award winner!" and go to the office of GoChengdu for the prizes before January 22.
>>>Prizes:
First Prize Winners (3): each has a surprise gift package worth RMB1650
Second Prize Winners (5): each has a surprise gift package worth RMB1200
Third Prize Winners (10): each has a surprise gift package worth RMB300
Lucky Prize Winners (30): each has a surprise gift package
>>>ANSWERS TO THE QUIZ:
1. When a Chengdu local says "I'm under the panda's butt", it means that the person is ____?
A. at the Panda Base
B. on the panda-themed metro
C. at the Panda Post Office near the Wide & Narrow Alleys
D. on the pedestrian street of Hongxing Road
Correct answer: D
The giant sculpture of a climbing panda at Chengdu International Finance Square (Chengdu IFS) is a popular site for taking selfies. With the opening of Chengdu IFS on January 14, 2014, the giant panda's real appearance was revealed. Designed by internationally renowned artist Lawrence Argent, the gigantic panda sculpture is named "I am Here", with a weight of 13 tons and a height of 15 meters.
2. Sandapao (literally "three big-gun shots" in Chinese) is a kind of ____?
A. firecrackers
B. snack
C. toy
D. vehicle
Correct answer: B
Sandapao (literally "three big-gun shoots") may be the most special one among the hundreds of snacks in Chengdu, not only for its strange name, the sweet taste and the chewy tenderness, but also for its ostentatious making process.
3. The mention of the number "339" in Chengdu usually indicates ____?
A. a bus number
B. a hotline
C. a place
D. a liquor brand
Correct answer: C
339 refers to the area of Sichuan TV Tower, which is located on the east bank of the Jinjiang River in downtown Chengdu. Standing at a height of 339 meters, it is the tallest structure in western China. There is a revolving restaurant with a 360-degree bird's-eye-view of the city on the tower's top, and a recreational and commercial mall at the bottom of the tower.
4. The Tianfu Greenway is ___?
A. an airport expressway
B. an exclusive lane for vehicles
C. a green corridor for leisure time and sightseeing
D. a hotline
Correct answer: C
As the longest one of its kind in the world by far, the Chengdu Tianfu Greenway, with a total length of 17,000 kilometers, has taken initial shape. On the greenway, local residents can cycle, jog and enjoy idyllic scenery of the picturesque Chengdu Plain.
5. The mutton that Chengdu people eat in winter is mainly from ____.
A. XilinGol, Inner Mongolia
B. Yulin, Shaanxi Province
C. Jianyang, Chengdu
D. Hetao, Ningxia
Correct answer: C
In wintertime, people in Chengdu like drinking mutton soup which can keep them warm. Every winter Jianyang Mutton Food Tourism Festival is held in Jianyang City in southeastern Chengdu, providing local foodies an exciting experience of delicacies and sightseeing. Mutton soup is a traditional food of Jianyang City, noted for its appetizing taste, healthful properties and excellent cooking.
6. Traditional celebration of Spring Festival lasts for ______.
A. 5 days
B. 10 days
C. 15 days
C. 20 days
Correct answer: C
Spring Festival, also known as the Chinese New Year, is the most important traditional festival in China. It begins on the first day of the first lunar month (usually in late January or early February) and continues until the 15th day of the month (Lantern Festival).
7. Which of the followings is NOT in Chengdu?
A. Shaanxi Street
B. Jinling Road
C. Tianfu Avenue
D. Rongcheng Avenue
Correct answer: D
The city of Chengdu is also been called Rongcheng, means the Hibiscus City. So some people may think that there must be an avenue being named after Rongcheng.
8. Which of the following foods is NOT on bamboo sticks?
A. Bobo Chicken
B. Malatang
C. egg pancakes
D. fried rice balls
Correct answer: C
Baked Egg Pancakes (蛋烘糕, Dan Hong Gao in Chinese) is one of Chengdu's famous snacks, which is familiar to western baked pancakes.
9. Which brand is the most common among the taxis in Chengdu?
A. Volkswagen
B. Toyota
C. Citroen
D. Chevrolet
Correct answer: A
Almost all the taxis in Chengdu are VW cars with green color.
10. Which of the followings is NOT a folk custom of Spring Festival celebrations in Chengdu?
A. to visit the Grand Temple Fair
B. to visit Dufu's Thatched Cottage
C. to hold the Water-releasing Festival
D. to ring the midnight bell at Wenshu Monastery
Correct answer: C
The Water-releasing Festival takes place on April 5 each year in Dujiangyan City, 58 km away from downtown Chengdu. People are dressed up in ancient costumes and read elegies for Li Bing and his sons, in order to honor them for their contribution to the construction of the irrigation project, which has a history of over 2, 000 years.
11. Which site is the geographical center of Chengdu?
A. Tianfu Square
B. Global Center
C. the intersection connecting Wenwu Road and Luoguo Lane
D. No.159, 2nd Section of Hongxing Road
Correct answer: C
Tianfu Square is situated in city's center but it's not the city's geographical center, which is actually at the intersection connecting Wenwu Road and Luoguo Lane. It is the base point in Chengdu plane coordinate system set in 1956.
12. Which of the following Sichuan dishes is not spicy?
A. Zhangcha Dark (tea-smoked duck)
B. Bon Bon Chicken
C. Fuqi Feipian
D. Mapo Tofu
Correct answer: A
Zhangcha duck, tea-smoked duck, or simply smoked duck is a quintessential dish of Sichuan cuisine. It is prepared by smoking a marinated duck over tea leaves and camphor leaves and not spicy at all.
13. Thanks to the song Chengdu, sung by Zhao Lei, the Yulin Road came to be known by a lot of people. Actually there is not a road called Yulin Road in Chengdu. The Yulin Road refers to which of the followings?
A. West Yulin Road
B. Mid-Yulin Road
C. North Yulin Road
D. South Yulin Road
Correct answer: A
In Chengdu, there are West Yulin Road, Mid-Yulin Road, North Yulin Road and South Yulin Road but no Yulin Road. The West Yulin Road, where the Little Bar located, is the road in the lyrics of the song Chengdu .
14. A favorable dinning accompaniment in local families, pickles are used as a flavoring ingredient in some Sichuan dishes. Most probably they are applied in cooking ___?
A. Twice-cooked Pork
B. Kongpo Chicken
C. Mapo Tofu
D. Homemade Fish
Correct answer: D
15. What's beneath the glass between Chunxi Road metro station and Chengdu IFS shopping mall?
A. Excavation site of ruins of Tang (618–907) and Song (960–1279) dynasties
B. Giant Pandas
C. Dinosaur fossil
D. Subway air outlet
Correct answer: A
In the middle of Chengdu IFS and Chunxi Road metro station, there are some yellow ditches and other monuments covered with several pieces of glass. In fact, there is the excavation site of ruins of Tang (618–907) and Song (960–1279) dynasties, which covers an area of 4,800 square meters. In November 2014, ancient houses, roads, and drainage channels were found in the ruins, believed to be a former commercial district.
16. Which city is the birthplace of paper money?
A. Xi'an
B. Guangzhou
C. Chengdu
D. Hangzhou
Correct answer: C
Chengdu was the first place where paper money was popularly used over some 1,000 years ago.
17. What color is the giant panda's tail?
A. White
B. Black
C. Grey
D. panda has no tail
Correct answer: A
In general, the color of the giant panda's tail is white. Panda's tail clings closely to its bottom, and the length of an adult is less than 1/10 of the length of the whole body, which makes it look rather unconspicuous.
18. How many fingers does a panda have on the hand?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Correct answer: D
If you watch more closely and carefully, you'll see that there is a tiny finger apart from the five normal ones on the panda's paw. The tiny finger, also called "fake finger", does not have nail or bone joints, which is actually the part to help other fingers to hold food.
19. Drinking Gai Wai Tea, a china cup with lid and saucer, has its own set of rules in Chengdu. Leaving the lid partially on the cup indicates that___?
A. you are ready for a refill
B. you don't want any more tea
C. you will leave for a while and you will be back
D. you want to change the tea leaves
Correct answer: A
When you are drinking a Gai Wan Tea in Chengdu, leaving the lid partially on the cup indicates that you are ready for a refill.
20. According to the Chinese lunar calendar, the year after the Spring Festival of 2020 is the Year of ______.
A. Sheep
B. Monkey
C. Horse
D. Rat
Correct answer: D According to the Chinese zodiac (Shengxiao, 生肖in Chinese), Spring Festival this year marks the beginning of the Year of Rat. The Rat ranks 1st of the "circle of 12 animals". The 12 zodiac animals are, in order: Rat, Ox, Tiger, Rabbit, Dragon, Snake, Horse, Goat, Monkey, Rooster, Dog, and Pig.
21. Shuangliu Int'l Airport is one of the biggest airports in China in terms of passenger turnover, and the construction of the second airport of Chengdu is now underway. The new airport is ____ to the downtown.
A. southeast
B. west
C. south
D. north
Correct answer: A
The Chengdu Tianfu International Airport, one of the country's largest civil airport projects, is slated to be basically completed by the end of 2020 and officially put into operation in the first half of 2021. The Airport is located in Jianyang City, approximately 50 kilometers south-east from the center of Chengdu.
22. Which of the following dishes have no meat as the ingredient?
A. Mapo Tofu
B. Fish-flavored Shredded Pork
C. Fuqi Feipian
D. Fried Green Pepper
Correct answer: D
Green pepper is the main material for this dish without meat. The way to cook this dish is to deep-fry the peppers until they appear to be seared on the surface, which looks like the skin of tiger.
23. A lot of Chengdu snacks are made with black sugar. Which one below doesn't contain black sugar?
A. Fried Rice Balls
B. San Da Pao (literally "three big-gun shoots")
C. Zhong Dumplings
D. Liang Gao (Cool Cake)
Correct answer: C
The crescent-shaped Zhong Dumplings are stuffed with pork and served with soybean and spicy sauce while other snacks all use black sugar as as the main ingredient.
24. More and more migrant birds now see Chengdu as an agreeable stopover because of the improving environment of the city, and bird-watching is becoming a popular pastime among locals. The most popular bird-watching park in the downtown is?
A. People's Park
B. Cultural Park
C. Huanhuaxi Park
D. Living Water Park
Correct answer: C
Chengdu is a haven for birds and a destination for bird-watchers, with 485 species of wild birds recorded living or finding temporary habitats within its area. Huanhuaxi Park is a perfect place to watch the mandarin ducks, tiercels and woodcocks.
25. The recent development of Chengdu exemplifies the harmonious coexistence of tradition and modernity, as you find well-preserved ancient buildings beside the skyscrapers. Chunxi Road, the city's CBD, is next to a famous ancient building called ____ ?
A. Daci Monastery
B. Qingyang Temple
C. Du Fu' Thatched Cottage Museum
D. Wuhouci Shrine
Correct answer: A
26. Which city will hold the 2021 World University Games?
A. Ekaterinburg
B. Napoli
C. Chengdu
D. Chongqing
Correct answer: C
This 2021 Summer Universiade is scheduled to take place from August 8 to 19, 2021, when more than 10,000 athletes and officials from about 170 countries and regions across the globe will gather in Chengdu to compete in 18 sports, including basketball, volleyball, track and field, swimming, etc.
27. Parents in Chengdu hoping to find a match for their sons and daughters, routinely gather at the place with their children's photos or CVs. Where is place?
A. Sichuan University
B. Daci Monastery
C. Baihuatan Park
D. People's Park
Correct answer: D
28. Chengdu topped all Chinese cities this year in Oriental Outlook magazine's annual ranking of the happiest cities in China, according to a theme forum held November 25. How many consecutive years does Chengdu top the list?
A. 9
B. 10
C. 11
D. 12
Correct answer: C
29. By the end of 30 December, 2019, how many metro lines have been in service in Chengdu?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
Correct answer: C
By the end of 30 December, 2019, Chengdu metro line 1, 2, 3, 4, 5, 7 & 10 have been operational.
30. British cookbook author Fuchsia Dunlop writes a book about Sichuan food. The book name is Shark's Fin and ___?
A. Sichuan Pepper
B. Chili
C. Pepper
D. Double chili
Correct answer: A
Share to WeChat Close
Scan via WeChat!

About Us | Privacy Policy | Terms of Use | Link to Us | Contact Us

蜀ICP备14024942号-1 Go成都 www.gochengdu.cn