List of Winners and Answers to Spring Festival in Chengdu Quiz

Authors: Go Chengdu

2018-02-28

Congratulations! We’re pleased to inform you that you have won the award in “Prize-winning Quiz: Spring Festival in Chengdu”, and thank you for your participation.
Winners List:
First Prize:
dfXXXXg@qq.com Oliver Green
caXXXXd@126.com fan
26XXXX91@qq.com 江上孤雪
Second Prize:
18XXXX3@qq.com Denise
97XXXX7@qq.com Daisyzhong
22XXXX9@qq.com lingling
shaXXXX14@yahoo.com Shashi
27XXXX8@qq.com 淡淡的忧郁
27XXXX5@qq.com 一世迷离情
lxyXXXXjz@163.com 小小好
35XXXX9@qq.com 饺子
zhXXXX03@163.com 巴啦啦
46XXXX6@qq.com 南门曾少
Third Prize:
17XXXX0@qq.com 郝狗
47XXXX3@qq.com 颖
10XXXX7@qq.com 杨佳
chXXXXg@sscip.com.cn 小叮当妈妈
13XXXX3@qq.com 代三三
tinXXXXn@lis-chengdu.com Tina Chen
anXXXXt@gmail.com Anna Bee
47XXXX3@qq.com 七小星
10XXXX9@qq.com cyyyvonne
14XXXX7@qq.com 鱼摆摆
shXXXXg@qq.com BAY
93XXXX4@qq.com 饭粒粒儿
41XXXX8@qq.com Jay
jeXXXXa@gochengu.cn 夏夏天
86XXXX8@qq.com 大白
The winners will get the email with the title of "You are the award winner!" and go to the office of GoChengdu for the prizes before March 2.
First Prize for top 3 winners: one F&B Voucher by Chengdu Longemont Hotel (200RMB) + one Huanglaowu Peanut Crisp Candy New Year Gift Package + two Xiaolongkan Instant Hotpot Package
Second Prize for 10 winners: one Huanglaowu Peanut Crisp Candy New Year Gift Package + two Xiaolongkan Instant Hotpot Package
Third Prize for 15 winners: one Huanglaowu Peanut Crisp Candy New Year Gift Package
Answers to the Quiz:
1. Traditional celebration of Spring Festival will last for ______.
A. 5 days
B. 10 days
C. 15 days
C. 20 days
Correct answer: C
Spring Festival, also known as the Chinese New Year, is the most important traditional festival in China. It begins on the first day of the first lunar month (usually in late January or early February) and continues until the 15th day of the month (Lantern Festival).
2. Which of the following dishes has no meat as the ingredient? ______.
A. Mapo Tofu
B. Fish-flavored Shredded Pork
C. Fuqi Feipian
D. Fried Green pepper
Correct answer: D
The green pepper is the main material of this dish and the way to cook the dish is to deep-fry the peppers until they appear to be scorched on the surface, which looks like the skin of tiger.
3. Which dish is a must-eat for the family reunion banquet of Spring Festival? ______.
A. Dandan Noodles
B. Kung Pao Chicken
C. Cold Chicken
D. Stir-fried Three Vegetables
Correct answer: C
Cold Chicken is a spicy dish with the chopped chicken (usually roosters) mixed with diced celtuce, soy, sugar, vinegar and red chili oil, favored by local people for its tender texture and exciting tastes.
4. Before the Chinese New Year, the elderly always remind the younger family members of obeying the restrictions of the taboos, in hopes of good luck in the coming year. Which of the following thing is a Chinese New Year taboo? ______.
A. shouting at children
B. playing mahjong
C. eating hotpot
D. going to the Temple Fair
Correct answer: A
Chinese people believe that, as the Spring Festival is the start of a new year, what you do then will affect your luck in the coming year. It is believed that the cry of children forebodes disease and misfortune, which may bring bad luck to the whole family. Therefore, to avoid children's crying during the festival, parents should not punish their kids, even if they make mistakes or are naughty.
5. According to the Chinese lunar calendar, the year after the Spring Festival of 2018 is the Year of ______.
A. Sheep
B. Monkey
C. Horse
D. Dog
Correct answer: D
According to the Chinese zodiac(Shengxiao, 生肖in Chinese), Spring Festival this year marks the beginning of the Year of the Dog. The Dog ranks 11th the "circle of 12 animals" and symbolizes loyalty and friendship.
6. By tradition, the locals of Chengdu usually visit Du Fu's Thatched Cottage Museum on the ______ day in the first month on the Chinese lunar calendar.
A. 5th
B. 6th
C. 7th
D. 8th
Correct answer: C
A visit to the Du Fu's Thatched Cottage Museum on the 7th day of the New Year is a popular tradition in Chengdu. This year marks the 9th year of Du Fu Culture Festival which kicked off on Feb.13, 2018 and highlights traditional culture and literature, with various programs including the poetry-themed activities.
7. Most Chengdu People have ______ for breakfast in the morning of the New Year's day.
A. dumplings
B. Tangyuan (sweet rice balls)
C. noodles
D. Rice
Correct answer: B
According to the tradition, Chengdu people eat Tangyuan in the morning of the first day of the Spring Festival, since the pronunciation of "tang-yuan" is associated with reunion.
8. A lot of Chengdu snacks are made with black sugar. Which one below doesn't contain black sugar?
A. Fried Rice Balls
B. San Da Pao (literally "three big-gun shoots")
C. Zhong Dumplings
D. Liang Gao (Cool Jelly)
Correct answer: C
The crescent-shaped Zhong Dumplings are stuffed with pork and served with soybean and spicy sauce.
9. Which one in the pictures represents the highest architecture in Chengdu?
A B
CD
Correct answer: A
The first picture is the Sichuan TV Tower that is located on the east bank of the Jinjiang River in downtown Chengdu. Standing at a height of 339 meters, it is the tallest structure in western China. There is a revolving restaurant with a 360-degree view of the city on the tower's top, and a recreational and commercial mall at the bottom of the tower.
10. Which is the main venue for Chengdu Grand Temple Fair (成都大庙会)?
A. Wuhou Shrine Museum
B. Wide & Narrow Alleys
C. Du Fu's Thatched Cottage Museum
D. Daci Monastery
Correct answer: A
Chengdu Grand Temple Fair (成都大庙会) is held annually around the Chinese New Year at Wuhou Shrine Museum and several other city parks. The festival showcases both traditional Sichuan folk art and modern fashions of the city.
Share to WeChat Close
Scan via WeChat!

About Us | Privacy Policy | Terms of Use | Link to Us | Contact Us

蜀ICP备14024942号-1 Go成都 www.gochengdu.cn