Answers to How Much Do You Know About Chengdu Life Quiz

Authors: Go Chengdu

2019-02-13

Congratulations!
We're pleased to inform you that you have won the award in "Prize-winning Quiz: How Much Do You Know About Chengdu Life", and thank you for your participation.
Winners List:
First Prize (5):
zz 45xxx0@qq.com
威仔 doralixxx0@163.com
孤独男孩 2590xxx1@qq.com
Marie-Carmen ixxx@orientexcess.com
扬大 76477xxx8@qq.com
Second Prize (10):
Chen 46795xxx8@qq.com
Lucky_mmmmmmy fenglaxxxn@163.com
哈雷彗星上的冰朵朵 39507xxx8@qq.com
franksy yang_soxxx6@163.com
娇娇 67390xxx1@qq.com
秋芮萱 4196xxx7@qq.com
启航风 2113xxx1@qq.com
姜糖 26101xxx9@qq.com
秋秋 250154xxx6@qq.com
Gabriella gabriellaxxx1@wework.com
Third Prize (30):
Andy 82366xxx1@qq.com
Elonze elonzebrocxxxi@yahoo.com
Daisy 97811xxx7@qq.com
加国老杜 Tell2xxxn@gmail.com
嗷呜嗷呜 52203xxx4@qq.com
猫大冉 40803xxx9@qq.com
胡小扬 hu.kxxxn@yithec.com
Duan 157574xxx6@qq.com
桥豆 72433xxx5@QQ.com
neko scxxxl@foxmail.com
熙宝 mendunexxx4@hotmail.com
回不去了 101287xxx6@qq.com
yixiang2 aa1986xxx9@126.com
木头 28535xxx7@qq.com
irving 17197xxx7@qq.com
饭饭2号 41110xxx3@qq.com
路仔 lilu66xxx8@sina.com
嗷大喵 121104xxx6@qq.com
羊习习 31456xxx0@qq.com
小猫 5900xxx4@qq.com
lee 90884xxx8@qq.com
John Du @ Toronto Tell2xxxn@yahoo.com
JAY LIU 41641xxx8@qq.com
Reagan 50182xxx7@qq.com
soak 100366xxx6@qq.com
Viek iamxxxn@foxmail.com
Daisy daisyxxxg@sohu.com
成德绵第一帅 258389xxx9@qq.com
穿Mini泳衣的天使 jexxxa@gochengdu.cn
雪怪溜溜 shuyinxxxg@qq.com
The winners will get the email with the title of "You are the award winner!" and go to the office of GoChengdu for the prizes before February 28.
Prizes:
5 First Prize Winners: each will have 2 tickets for 2019 Chengdu New Year series activities + 1 bag of Xiaolongkan Hotpot Seasoning (400g) + 2 custom-made GoChengdu mugs + 1 custom-made GoChengdu reusable shopping bag
10 Second Prize Winners: 1 bag of Xiaolongkan Hotpot Seasoning (400g) + 2 custom-made GoChengdu mugs + 1 custom-made GoChengdu reusable shopping bag
30 Third Prize Winners: 1 bag of Xiaolongkan Hotpot Seasoning (150g)
ANSWERS TO THE QUIZ:
1. When a Chengdu local says "I'm under the panda's butt", it means that the person is ( ).
A. at the Panda Base
B. on the panda-themed metro
C. at the Panda Post Office near the Wide & Narrow Alleys
D. on the pedestrian street of Hongxing Road
Correct answer: D
A giant climbing panda sculpture on the top of Chengdu International Finance Square (Chengdu IFS) is a popular site for taking selfies. Created by internationally renowned artist Lawrence Argent, the gigantic panda sculpture is named as "I am Here", with a weight of 13 tons and a height of 15 meters.
2. Sandapao (literally "three big-gun shots" in Chinese) is a kind of ( )
A. firecrackers
B. snack
C. toy
D. a vehicle
Correct answer: B
Sandapao (literally "three big-gun shots") may be the most special one among the hundreds of snacks in Chengdu, not only for its strange name, the sweet taste and the chewy tenderness, but also for its ostentatious making process.
3. The mention of the number "339" in Chengdu usually indicates ()
A. a bus number
B. a hotline
C. a place
D. a liquor brand
Correct answer: C
339 refers to the area of Sichuan TV Tower, located on the east bank of the Jinjiang River in downtown Chengdu. Standing at a height of 339 meters, it is the tallest structure in western China. There is a revolving restaurant with a 360-degree bird's-eye-view of the city on the tower's top, and a recreational and commercial mall at the bottom of the tower.
4. The Tianfu Greenway is ( )
A. an airport expressway
B. an exclusive lane for vehicles
C. a green corridor for leisure time and sightseeing
D. a hotline
Correct answer: C
By far the longest one of its kind in the world, the Chengdu Tianfu Greenway, with a total length of 17,000 kilometers, has taken its initial shape. On the greenway, local residents can cycle, jog and enjoy idyllic scenery of the picturesque Chengdu Plain.
5. The mutton of Mutton Soup that Chengdu people eat in winter is mainly from ( )
A. XilinGol, Inner Mongolia
B. Yulin, Shaanxi Province
C. Jianyang, Chengdu
D. Hetao, Ningxia
Correct answer: C
In wintertime, people in Chengdu like drinking mutton soup which can warm their stomachs and bodies. Every winter Jianyang Mutton Food Tourism Festival is held in Jianyang City in southeastern Chengdu, providing local foodies an exciting experience of delicacies and sightseeing. Mutton Soup is a traditional food of Jianyang City, noted for its appetizing taste, healthful properties and excellent cooking.
6. Traditional celebration of Spring Festival lasts for ( )
A. 5 days
B. 10 days
C. 15 days
C. 20 days
Correct answer: C
Spring Festival, also known as the Chinese New Year, is the most important traditional festival in China. It begins on the first day of the first lunar month (usually in late January or early February) and continues until the 15th day of the month (Lantern Festival).
7. Which of the followings is NOT in Chengdu ( )
A. Shaanxi Street
B. Jinling Road
C. Tianfu Avenue
D. Rongcheng Avenue
Correct answer: D
ã€Šå…¨å›½çœä¼šåŸŽå¸‚é¦–ä½åº¦å‘å±•æŠ¥å‘Šã€‹ï¼šæˆéƒ½æ€»æŒ‡æ ‡ç»¼åˆå¾—åˆ†æŽ’åç¬¬ä¸€
The city of Chengdu is also been called Rongcheng, means the Hibiscus City. So some people may think that there must be an avenue named after Rongcheng.
8. Which of the following foods is NOT on bamboo sticks ( )
A. Bobo Chicken
B. Malatang
C. egg pancakes
D. fried rice balls
Correct answer: C
Baked Egg Pancakes (蛋烘糕, Dan Hong Gao in Chinese) is one of Chengdu's famous snacks, which is similar to western baked pancakes.
9. Which brand is the most common among the taxis in Chengdu ( )
A. Volkswagen
B. Toyota
C. Citroen
D. Chevrolet
Correct answer: A
Almost all the taxis in Chengdu are VW cars with green color.
10. Which of the followings is NOT a folk custom of Spring Festival celebrations in Chengdu ( )
A. to visit the Grand Temple Fair
B. to visit Dufu's Thatched Cottage
C. to hold the Water-releasing Festival
D. to ring the midnight bell at Wenshu Monastery
Correct answer: C
The Water-releasing Festival takes place on April 5 each year in Dujiangyan City, 58 km away from downtown Chengdu. People are dressed up in ancient costumes and read elegies for Li Bing and his sons, in order to honor them for their contribution to the construction of the irrigation project, which has a history of over 2, 000 years.

Wide and Narrow Alleys

Wide & Narrow Alleys is a showcase of old Chengdu life.

Nov 28, 2016

Traditional Chengdu Life at Teahouses

Teahouses and theaters are favored by those who’d like to experience traditional Chengdu life.

Apr 19, 2016

Learn Chinese and Go into Chengdu Life

Learn Chinese with GoChengdu.cn and get a touch of typical Chengdu life

Sep 28, 2016

Learn Chinese on Chengdu Life-Primary Course-Lesson 1

Learn Chinese with GoChengdu.cn and get a touch of typical Chengdu life-Hello

Nov 03, 2016

Learn Chinese on Chengdu Life-Intermediate Course-Lesson 1

Learn Chinese with GoChengdu.cn and get a touch of typical Chengdu life-Chengdu people are very happy.

Nov 03, 2016

Share to WeChat Close
Scan via WeChat!

About Us | Privacy Policy | Terms of Use | Link to Us | Contact Us

蜀ICP备14024942号-1 Go成都 www.gochengdu.cn